A new direction- chapter seven7

Vi hoppade på bussen och satte oss nästan längst back. När vi kommer till min hållplats och jag ställer mig upp för att gå av tar Selma tag i min arm, jag ger henne en frågande blick.
-Addi? Kan jag sova hos dig?
-Klart! Kom nu, du kan lova något av mig.
-Tack.
Vi hoppade av bussen och jag kramade om henne och svarade med menande i rösten.
-När som helst.
Vi gick upp för dom 3 trapporna som bestod av 30 trappsteg av sten. Jag hälsade på mrs Bontime som bodde mitt i mot oss med sin lilla hund Sparkel. Det sägs att hon blev galen efter att hennes man tog livet av sig mitt framför hennes ögon, men jag tycker att hon är en riktigt trevlig gammal dam och gammal kan man lungt säga att hon är, nästan uppe i 80 års ålden.
Jag låste upp dörren och vi krånglade av oss våra yterkläder, och släpade oss nästa in till mitt rum och vi slände oss direkt på sängen och somnade på stört.
 
Jag vaknade av att det kändes som om 10.000 skenande elefanter var i mitt huvud.
-Great, backfylla.. mumlade jag tyst för mig själv. Jag tog upp mobilen för att kolla klockan men blänades av det starka ljuset så jag blinkade några gånger innan jag såg dom vita siffrorna klart. 6.32 visade dom, Jag stängde snabbt mina ögonon och försökte somna om, vilket gick ganska snabbt, antar att jag är ganska omtumlad av gårdagens händelser.
 
Jag vackande av att det hördes hårda knackingar på dörren och jag stödjer mig på mina armbågar och kollar på dörren och får fram ett litet ''mm'' men det låter mer som en kraxande kråka. 
Mamma kommer in med en bekymrad min, jag blir lite nervös och frågar försiktigt.
-Vad är det?
-Inte ska ni väll sova bort hela dagen? Hon stappla in u rummet och styr stegen mot fönstret för att sedan dra bort gardinerna. Jag blinkar ett flertal gånger för att få tillbaka sysnen efter det plötsliga ljuset. Selma grymtar till bredvid mig.
-Mitt huvud.. klagar hon med hes morgon röst och blinkar några gånger hon med för det plötsliga ljuset.
-Godmorgon, sa jag en anning piggare än hon, hon hade drukigt betydligt mycket mer än mig och jag skulle inte ens vilja föreställa mig hennes backsmälla. usch..
-Jag gissar på att ni tjejer var ute och festa igår? Det var min mamma som frågade, såklart vem skulle annars göra det?
Min mamma är precis som alla andra mammor, hon förstår sig inte på vitsen med att gå ut och festa, bli full och hångla upp varje kille man ser. Men min mamma har också varit ung precis som alla andra och accepterar att jag gör det, eller så länge jag inte kommer till skada, eller blir allt för full och så ska jag helst ha någon jag känner med mig.
-Mm.. mumlade jag och la mig ner med en duns på min dun kudde igen.
-Jag gör lite te och makor medans ni två.. fixar till er lite. Ni ser ut som något katten har släpat in. Hon gick ut ur rummet och man hörde hur hon började fixa i köket.
Jag stoppade handen under kudden och drog ut min mobil, jag hade det som vana att sova med min mobil där, jag kunde inte riktigt sova annars, Jag kollade klockan som nu visade 15.23 och stoppade sedan tillbaka den under kudden, när jag dragit ut handen igen ger den ifrån sig ett litet ljud som säger att något har hänt på dom sociala mediena och jag trycker in min hand igen och grepar tag om min mobil och ska precis dra ut den igen  men ångrar mig och släppte taget och drog ut en tom hand i stället.
Jag puttar lite lätt på Selma som lyckats att somna om, hon vänder sig mot mig och snäser ur sig ett surt.
-Vad?
-Oj oj katten har visst vacknat på fel sida idag skrattar jag. Selma var nog den ända personen jag visste som kunde sova hur mycket som helst, hon sov gärna bort hela dagen om hon kunde och hatade att gå upp tidigt, eller rättare sagt hon hatade att gå upp överhuvud taget om hon inte vackande av sig själv.
-Akta så inte ''katten'' sätter klona i dig då. mutrar hon fram.
-Aja, upp med dig nu. Jag petade på henne ett flertal gånger men hon vände bara på sig och låssades inte om mig, utan i stället borade hon ner huvuadet i kuden ännu mer. 
-Jaha är det så här du vill ha det så.. 
Jag tog sats och puttade ner henne för sängen hon hon landade med en duns på golvet.
-AJ! Vad gör du kvinna? Är du helt galen? Vad tänker du med eller? Putta ner mig så där, backfull och trött!
Hon fortsartte och babla på om hur dum jag var och att hon faktiskt var backfull men jag skrattade bara åt henne och gick fram till gaderoben och drog ut två stora t-tröjor och slängde den ena till Selma och drog själv av min alla kläder från i går innan jag satta på mig tröjan och satte upp håret i en slarvig knut, Selma drog också på sig den stora t-tröjan och vi gick ut till mamma.
-Aj mitt huvud.. klagade Selma åter igen och satte sig på stolen mitt emot mig.
-Blev det mycket igår? Det vara mamma som frågade och både jag och Selma visst precis vad hon menade med det. Alkoholen.Hon gav oss varis kopp med ryckande te i och sedan satte hon sig också ner med en kopp kaffe.
-En anning.. Svarade Selma och sträkte sig samtidigt efter honungen. Mamma skakade på bara på huvudet och lyfte upp koppen med kaffe i för att slutta lite på det och ställde sedan ner den på bordet.
Jag tog en rostad macka med två skivor ost och tre skivor gurka på, Selma tog ett ägg och skalade det för att sedan ta en gaffel och mosa det.
-Walla, äggröra. Hon stoppade in gaffen i munnen och suckade belåtet.
 
När vi var klara ställde vi in disken i diskmaskinen och gick in till mitt rum, Selma slängde sig direkt på min säng och suckade onödigt högt.
-Ah! Jag vill göra något! Kan vi inte typ gå på en promenad,sola,bada eller var som helst!
-Selma?
-Aa?
-Får jag klä på mig först..?
Hon började skratta åt min kommenatar och satte sig istället i skräddar ställnig i sängen.
-Visst, kan jag långa något?
Som svar vände jag mig mot gadeborben och öppnade dörrarna till den.
-Så, min kära. Nu är vi på dagens svåraste uppdrag, vilket är att välja kläderna för dagen. Jag sa det med en tillgjorde röst som lät som en väldigt gammal svenska med en brytnig på skånska.
Selma brast ut i skratt och slöt sig upp vid min sida och vi började rota igenom hela min gaderob efter som perfekta kläderna för den här varma sommar eftermidagen.
___________________________________________________________________________________________
Pjuu äntligen klar! Hope u like it! love Issa

Kommentarer
manda säger:

skit bra!!! MER

Svar: Tack vad glad jag blir att du tyckte om den :D hoppas du tycker om den i fortsättningen också :) love Issa x
Isabell

2013-02-02 | 13:41:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback